Jahodovo proteinový tvarožník

Recepty

Další pecka od Zuzany - Jahoďák aneb Jahodovo proteinový tvarožník.

Tohle je moje nejvíc nejoblíbenější proteinovka v pečené formě na večerní mlsání. Peču si ho každý týden a ještě jsem se ho nepřejedla :). Základ je stejný jako u cheesecaku, který jsem Vám posílala jako první, ale třeba to někoho ještě nenapadlo upéct si jen ten základ bez korpusu, tak posílám recept. Je to parádní na mlsání kdykoliv během dne a hlavně klidně i večer, protože základ je jen tvaroh a protein, takže bílkoviny, ideální před spaním, neboť tvaroh je pomalu vstřebatelnou bílkovinou, kterou mají svaly na noc rádi :)

Jahoďák aneb Jahodovo proteinový tvarožník: Hotovka za 5 minut + 30 minut pečení a nejlepší je pak vychlazený z ledničky: 2 x 250g nízkotučný tvaroh ve vaničce (0,2% - značky Lidl), 100g smetanového sýra Linessa 5% (Lidl), 1,5 odměrky jahodového proteinu (použila jsem USN Ultralean Diet Whey), 2 vejce, 3 polévkové lžíce práškové stevie (nebo medu, agáve sirupu, javorového sirupu atp. ...), lžička skořice, trocha vanilky, citronová kůra a trocha citronové šťávy (např. v DM prodávají 100% citronovou šťávu, která je fajn na pečení, mají i sušenou citronovou kůru) - citronová kůra a šťáva nemusí být, ale dodají tomu šmrnc.

Vše vymixovat do hladkého krému a péct ideálně v silikonové dortové formě 30 minut při 170 stupních. Doporučuji s tím do trouby dát i zapékací misku s vodou a troubu po dobu pečení neotevírat, tvarožník je pak krémovější a není vysušený. Základ je jasný a příchuť proteinu si každý zvolí dle své obliby, vynikající je vanilkový, čokoládový, nebo latte.

Měj se fajnově Zuzka